Wat voor verschillende kinderwagens zijn er?

Geplaatst door

Wanneer je een kinderwagen wilt gaan aanschaffen zul je al snel merken dat er onwijs veel verschillende soorten op de markt zijn. En wat is dan de juiste kinderwagen voor jouw situatie? Om hier wat meer inzicht in te krijgen delen we in dit artikel verschillende soorten kinderwagens. Vaak worden kinderwagens onderverdeeld in 5 groepen, zoals: een kinderwagen, wandelwagen, combiwagen, duowagen of buggy. Allemaal zijn ze weer net wat verschillend van elkaar, en dat willen we graag delen.

Kinderwagen

Een kinderwagen beschikt enkel over een reiswieg en is maar minimaal verkrijgbaar. Veel ouders zijn vaker op zoek naar een model met meer mogelijkheden en waar ze langer gebruik van kunnen maken. Een kinderwagen is dus vrij simpel, echter kan een reiswieg wel heel fijn zijn als je met de baby op pad gaat.

Wandelwagen

Een wandelwagen is pas geschikt wanneer de baby zelfstandig kan zitten. Het is dus niet geschikt voor de eerste maanden. In situaties waarbij de baby de eerste maanden gedragen wordt in een draagdoek zou het bijvoorbeeld wel een optie zijn. Een wandelwagen heeft veel weg van een buggy maar is een stuk steviger en uitgebreider. Een wandelwagen is erg fijn voor buitengebruik en kan op meerdere ondergronden gebruikt worden. Hierdoor belast je je eigen lichaam minder snel.

Combiwagen

De combiwagen is bij de meeste ouders het populairste. Juist omdat deze kinderwagen veel verschillende opties heeft is het een fijne wagen in gebruik die ook lange tijd mee gaat. Een combiwagen kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot het kindje ongeveer 3 jaar is. Een combiwagen heeft namelijk zowel een reiswieg als een wandelwageninzet. Je kunt je baby in de reiswieg meenemen totdat je kindje zelfstandig kan zitten. Je kunt de wagen dan eenvoudig ombouwen tot (luxe) buggy.

Duowagen

Een duowagen is ideaal wanneer je een tweeling hebt of twee kindjes waarbij het leeftijdsverschil klein is. Als de oudste nog niet zelfstandig kan lopen en je net een baby hebt is een duowagen ideaal. Beide kindjes kunnen gemakkelijk in de kinderwagen waardoor je maar één wagen nodig hebt. Er zijn verschillende soorten duowagens, bij sommige wagens ligt de baby boven of onder, terwijl de zitjes bij anderen wagens weer naast elkaar zitten.

Buggy

De buggy is de meest eenvoudige en goedkope kinderwagen van de categorie ‘kinderwagens’. In een buggy kan een kindje enkel zitten en kan dus pas gebruikt worden als het kindje zelfstandig kan zitten. Een buggy is veelal makkelijk in te klappen en te vervoeren. Wanneer je een combiwagen zou aanschaffen heb je geen losse buggy nodig.

Conclusie

De keuze voor een kinderwagen is dus van allerlei persoonlijke zaken afhankelijk. Echter is wel gebleken dat een combiwagen voor de meeste ouders de beste keuze is. Je kunt het gebruiken voor je baby, maar ook voor je 3 jarige kindje. Het feit dat de wagen meerdere opties heeft is voor de meeste ouders een groot voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *