Waar let je op bij het kopen van een kinderwagen?

Geplaatst door

Wanneer je zwanger bent en voorbereidingen treft voor de komst van de baby komt het kopen van een kinderwagen sowieso aanpas. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een kinderwagen? Wat is belangrijk om rekening mee te houden? En waar moet je op letten? In dit artikel geven we je er graag antwoord op en we delen nog meer tips die jou gaan helpen de beste kinderwagen te scoren!

Hoe veel gebruik ga je er van maken?

In principe wordt een kinderwagen voornamelijk gebruikt buiten de deur. Vaak ligt het dus in de kofferbak van de auto of staat het ergens in huis. Vraag jezelf dus af hoe vaak je de kinderwagen denkt te gaan gebruiken? Ga je lange wandelingen maken? Wil je vaak met de kleine buiten de deur? Wanneer dat het geval is, is een degelijke kinderwagen geen overbodige luxe. Het belangrijk om ook te kijken of de kinderwagen makkelijk in te klappen is, zodat dit niet al te veel moeite kost.

De veiligheid van een kinderwagen

Een van de belangrijkste dingen bij een kinderwagen is natuurlijk de veiligheid. De nieuwste kinderwagens zijn voorzien met een sticker waar de code EN 1888 op staat. Dit toont aan dat het voldoet aan de Europese norm voor kinderwagens. Verder kun je rekening houden met de volgende punten:

  • Heeft het een goede vering;
  • Stevige, goed functionerende rem (op minimaal twee wielen);
  • Dubbele beveiliging tegen inklappen;
  • 4 wielen zorgt voor meer stabiliteit dan 3 wielen;

Opbergen van de kinderwagen

Een kinderwagen kan in huis behoorlijk wat ruimte innemen, zeker wanneer je klein woont is dit niet altijd handig. Kijk daarom bij aanschaf goed hoe de kinderwagen opgeborgen dient te worden. Sommige wagens moeten worden opgehangen terwijl anderen kunnen blijven staan. Wanneer je in bijvoorbeeld een flat woont en meerdere trappen op moet is het ook slim om te kijken naar een lichtgewicht kinderwagen.

Het materiaal van de kinderwagen

Waar de wagen van gemaakt is is niet alleen van belang als het gaat om kwaliteit, maar ook om gewicht en mogelijkheden. Het is wel zo prettig als een kinderwagen ook gemakkelijk te sturen is en het niet te veel kracht kost om het vooruit te duwen. Vaak kun je in winkels zelf wel een stukje lopen met een kinderwagen om te kijken of het iets is wat bij je past. Het is belangrijk dat de kinderwagen aansluit bij jouw wensen en behoefte zodat je er ook veel plezier van ervaart en het geen last wordt.

Verschillende soorten kinderwagens

Er zijn onwijs veel verschillende soorten kinderwagens en de één is nog beter dan de ander. Echter liggen de prijzen verspreid tussen de €400,- en €1200,-. Ga dus altijd voor jezelf bovenstaande punten na en controleer wat voor jullie situatie, als toekomstig gezin belangrijk is. Houd daarnaast ook altijd rekening met de kwaliteit van de kinderwagen, hoe beter de kwaliteit, hoe veiliger voor je kindje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *